Interview Middenstandsbelangen 15-04-2015

Met persoonlijke begeleiding toewerken naar herstel

GELDROP – Tijd voor zijn patiënten nemen en met persoonlijke begeleiding toewerken naar herstel. Dat is waar fysiotherapeut Behnam Jabery voor wilde staan toen hij zes maanden geleden zijn eigen praktijk Fysiotherapie Geldrop opende aan het Emopad in Geldrop. Is hem dat inmiddels al gelukt? “Er komen steeds meer mensen buiten mijn eigen kring voor behandelingen, die speciaal voor mij komen”, vertelt Jabery met trots. “Dat is eigenlijk het grootste compliment, want dat betekent dat je het goed doet en mensen over me hebben verteld.”

De Geldroppenaar wist eigenlijk al vrij snel dat hij fysiotherapeut wilde worden. Hij begon na zijn stage, 8 jaar geleden, bij een praktijk in Vught waar hij letterlijk de kneepjes van het vak leerde kennen. Zijn familie, vrienden, kennissenkring maakten graag gebruik van zijn kwaliteiten als zij klachten kregen. Die groep werd steeds groter, waardoor het idee begon te leven om een eigen praktijk te openen. Van een hobby werd het daardoor steeds professioneler, tot hij de stap echt nam. Waar kon dat beter dan in Geldrop, waar hij opgroeide?

In juni bezocht hij de praktijk aan het Emopad en hij voelde zich er meteen thuis. Het gebouw herbergt meerdere disciplines zoals een podotherapeut, diëtiste, logopedist, massagetherapeute, acupuncturist, osteopaat en bekkenfysio. De behandelaars werken onafhankelijk, maar proberen elkaar te helpen als dat nodig is.

Het grote voordeel van die zelfstandigheid, is dat Jabery erg persoonlijk kan werken met zijn patiënten. Hij heeft zich met extra opleidingen gespecialiseerd in nek- schouderklachten, rugklachten, knieklachten, sport-gerelateerde klachten en dry needling. Na een intakegesprek en een onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en start hij zo snel mogelijk met de behandeling. Jabery: “Dat kan zijn van voorlichting en advies, tot het doen van oefeningen om de beweeglijkheid van gewrichten te vergroten. Soms is medical tapen nodig, een andere keer behandel ik met dry needling. Met kleine naaldjes worden verkrampte spieren losgemaakt, waardoor het herstelproces wordt versneld.”

Fysiotherapie Geldrop.
Met dit brede portfolio aan behandelmethoden probeert Jabery zijn patiënten zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen. “Het is super om te zien dat klachten soms al na een paar behandelingen verdwijnen, maar er zijn ook gevallen waarbij een andere behandeling nodig is”, zegt hij realistisch. “Als ik niet zelf tot een oplossing kom, kan ik doorverwijzen naar een specialist.” Dat maakt hem anders dan een grote praktijk, omdat hij op zoek kan naar de beste behandeling. “De patiënt loopt daarom altijd de deur uit met een oplossing. Als dat niet bij mij is, dan is het bij iemand waar hij beter uit is.”

Jabery legt uit dat hij daarom absoluut geen commerciële praktijk wil beheren, waarbij kwantiteit vaak boven kwaliteit gaat. “In de zorg hoort eigenlijk geen marktwerking te zijn, omdat je het doet voor de patiënt. Je moet niet concurreren met elkaar als zorgverleners, maar juist samen de beste zorg bieden.”

Een nobel streven en Jabery toont aan dat het werkt. In een korte tijd heeft hij zijn patiëntenkring flink weten uit te breiden en het gaat steeds beter. “In het begin was het een uitdaging om iets vanaf nul op te bouwen. Dat betekende veel regelen met verzekeraars, veel uren in de administratie, maar ik heb er veel van kunnen leren. Nu doe ik eindelijk wat ik echt leuk vind en goed kan, zodat ik me volledig kan concentreren op mijn patiënt.