Specialisaties

Onze specialisaties:

 


Fysiotherapie:

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich concentreert op het behandelen van mensen met klachten aan het bewegingsapparaat.

De behandelingen zijn bedoeld voor onder meer:
– Klachten voor of na een operatie
– Blessures aan spieren, pezen en gewrichten
– Chronische pijn
– Gevolgen na hart-, long- en vaatziekten
– Neurologische klachten
– Klachten bij de ouder wordende mens

Het doel van de behandeling bij Fysiotherapie Geldrop is het verbeteren van het functioneren van de patiënt in het algemeen dagelijks leven door middel van advies en voorlichting, oefentherapie, mobilisaties, dry needling, tapen en massages.

Een behandeling bij Fysiotherapie Geldrop duurt gemiddeld 30 minuten. Tijdens de eerste behandeling is het voor ons belangrijk dat uw klacht inzichtelijk wordt, dit doen we middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. U kunt bij Fysiotherapie Geldrop terecht voor alle klachten van het bewegingsapparaat. Bovendien zijn wij, met behulp van cursussen en opleidingen, extra opgeleid op het gebied van rug- en nekklachten, schouderklachten (waaronder Frozen shoulder) en knieklachten.

Orthopedische fysiotherapie:
Orthopedische fysiotherapie bij Fysiotherapie Geldrop

Doelstelling van orthopedische fysiotherapie is om een goed klinisch onderzoek uit te voeren met de daarbij behorende interpretatie van de onderzoeksgegevens. Er wordt veel aandacht besteed aan ziektebeelden, bewegingsproblemen, differentiaal diagnostiek en het uitvoeren van handgrepen ten behoeve van specifieke gewrichtsmobilisaties, manipulatie van gewrichten en weke delen, spierversterkende oefentherapie en training van coördinatie en stabiliteit.

Dry needling:
Dry needling

Bij Fysiotherapie Geldrop kan, indien nodig, ook dry needling toegepast worden tijdens de behandelingen. Dry needling is een vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen (triggerpoints) in spieren effectief en snel kunnen worden behandeld.

Een spierverharding is een hard aanvoelende plek in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

 • Pijn en/of stijfheid in een spier
 • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
 • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
 • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
 • Hoofdpijn of duizeligheid
 • Licht in het hoofd, wazig zien, rillerig of koude handen

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan:

 • Acuut: Door een verkeerde beweging, ongeval of blessure
 • Chronisch: Door een langdurig verkeerde houding of overbelasting (zoals RSI, CANS)
 • Langdurige afwezigheid van beweging (zoals bij gips of brace)
 • Beschadiging van weefsel (zoals bij een meniscusletsel of een hernia)
 • Psychologische factoren (zoals stress, depressie, onrust en vermoeidheid)
 • Voetafwijkingen of beenlengteverschil
 • Instabiele gewrichten
 • Slaaptekort

Hoe behandelen wij triggerpoints en hoe voelt het aan:

Wij zullen allereerst door een gesprek en onderzoek proberen uw klachten goed te analyseren. In het onderzoek worden die spieren onderzocht die deze pijn zouden kunnen veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar spierverhardingen, die plaatselijk drukpijn geven en aanvoelen als een verdikking.

Het inbrengen van het naaldje voelt u nauwelijks. Als het juiste triggerpoint wordt geprikt, spant de desbetreffende spier zich kort aan. Dit voelt als een soort kramp. Als u daarbij uw bekende pijn voelt, dan is de kans zeer groot dat het een positief effect oplevert. De spier wordt soepeler, de bewegelijkheid vergroot en de pijn kan al direct minder zijn. Vaak voelen de behandelde spieren vermoeid en zwaar aan, dit is echter meestal van korte duur.

 


Medical taping:
Medical taping bij Fysiotherapie Geldrop

In de jaren zeventig werd de basis van het Medical Taping concept opgestart in Japan en Korea. De grondleggers van Medical Taping waren zich er bewust van dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat.

Medical taping zorgt voor ondersteuning van spieren in hun functie. De achterliggende gedachte van Medical taping is namelijk dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. De tape heeft dezelfde elasticiteit en hetzelfde gewicht als de huid en kan zorgen voor:

 • Behandeling van blessures (zoals enkel-, knie-, schouder-, rug- en nekklachten)
 • Behandeling van problemen die ontstaan zijn door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfelleboog)
 • Ondersteuning van het spierstelsel
 • Beïnvloeding van het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteuning van de lichaamseigen genezingsprocessen
 • Houdingscorrectie
 • Het verminderen van druk van de pijnreceptoren van de opperhuid, waardoor de pijn kan afnemen


Sportblessures:
Sportblessures

Steeds meer mensen in Nederland sporten. Dit heeft een positief effect op de gezondheid, maar daarnaast ontwikkelen ook steeds meer mensen bij het sporten blessures. Deze blessures kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan.

Tijdens het sporten kunt u blessures oplopen door bijvoorbeeld overbelasting of een verkeerde belasting van het gewricht of de spieren. Het behandelen van deze sportblessures kan ervoor zorgen dat u uw sportactiviteiten weer zo snel mogelijk kan hervatten. Heeft u een blessure? Fysiotherapie Geldrop zorgt voor een behandeling op maat, afgestemd op het fysiologisch herstel van de blessure.

Wilt u advies of aangepaste oefeningen om blessures te voorkomen? Ook voor advies of aangepaste oefeningen kunt u terecht bij Fysiotherapie Geldrop.


Medische trainingstherapie:
Medische trainingstherapie

In onze praktijk aan het Emopad in Geldrop beschikken wij over een compacte ruimte, waarin getraind kan worden. Medische trainingstherapie is een belangrijk onderdeel in het  behandeltraject voor fysiotherapie. Zo kunnen wij er bijvoorbeeld voor een operatie samen met u voor zorgen dat u zo sterk mogelijk de operatie in gaat middels training. Na de operatie kunt u bij Fysiotherapie Geldrop terecht om uw conditie en kracht weer op te bouwen.

Onze oefenruimte beschikt over specifieke trainingsapparatuur, welke geschikt is voor:

 • Opbouwen / trainen van het uithoudingsvermogen
 • Opbouwen / trainen van de spierkracht
 • Trainen van coördinatie
 • Trainen van stabiliteit


Frozen Shoulder:
frozen shoulder

Frozen Shoulder (letterlijk vertaald ‘bevroren schouder’) is een aandoening waarbij de schouder een flinke beperking heeft en pijn geeft. Als alle bewegingen van de schouder met meer dan 50% beperkt zijn spreken we van een frozen shoulder.

De oorzaak van een frozen shoulder is onbekend, maar het heeft waarschijnlijk te maken met een onderliggend ontstekingsproces. Het kapsel rond het schoudergewricht wordt dikker en trekt samen. Dit laat minder ruimte over voor de bovenarm om te bewegen. Een frozen shoulder kan zich ontwikkelen na een langdurige bewegingsbeperking als gevolg van een ongeluk of operatie aan het gewricht, maar kan ook spontaan ontstaan.

Als er niets aan een Frozen Shoulder gedaan wordt, kan het langer dan 3 jaar duren voordat de klachten over gaan en in veel gevallen kunnen de klachten zelfs blijvend zijn. Fysiotherapie Geldrop is gespecialiseerd in het behandelen van Frozen Shoulder en kan het herstelproces terugbrengen naar gemiddeld 9 maanden.

In de afgelopen jaren zijn er veel therapieën toegepast voor het behandelen van een frozen shoulder, maar helaas vaak zonder succes. Soms zorgt een behandeling zelfs voor een verergering van de pijn. Dr J.D. Stenvers heeft een behandeltechniek ontwikkeld waarbij de schouder pijnvrij wordt gemobiliseerd met een goed resultaat. Wij passen tijdens de behandeling de techniek van Dr. Stenvers toe met een eventuele combinatie van dry needling.